Het begon fris en bewolkt. Na het ontbijt gingen we aan het grote klimtoestel verder.  Er lagen nog zware onderdelen boven en ook de trein stond nog in de remise. Maar hoe moesten we dat gaan doen? Met zijn vieren of zessen sjouwen met het risico dat het naar beneden zou vallen en beschadigen? of omlopen met iedereen aan een hoek of bovenop een kruiwagen zou dat misschien.kunnen?... we liepen er nog over na te denken toen plotseling de oplossing zich vanzelf aandiende. We zagen een groepje kadetten die we hebben weten in te schakelen. De jongens die beneden al bezig waren bij de speeltoren keken hun ogen uit toen er militairen de werkplaats opkwamen gemarcheerd met het treintje, de glijbanen en alle andere spullen. En in no-time waren alle zware spullen op zijn plek. Dzien kujemy, super! Dat was een enorm goed begin van de dag.

Er werd weer volop gebeitst. De tweede kleur geeft een speels effekt.

En menig plek werd gemarkeerd om een gat te kunnen maken. Die na plaatsing van een paal of toestel netjes wordt gevuld met cement, zodat alles stevig staat straks. De kruiwagen is lastig te hanteren, hij zwabberrt van links naar rechts en is niet centrisch, maar we zullen.het ermee moeten doen. En ach, op de foto is dat toch niet te zien ;)

Even pauze en wat drinken, dat is niet overbodig bij ruim 30 graden. We zweten heel wat af, dus moet er ook heel wat weer vocht in. 

Iedereen heeft deze week zijn vaardigheden aardig ingezet of uitgebreid en dingen gedaan die ze nog nooit eerder hebben gedaan. Mooi is dat om te zien. 

Er is lekkere pap gekookt voor een vlaflip vandaag, niet dat we iets tekort komen, maar we missen de toetjes. Het eten is hier buitengewoon erg lekker. (We lopen er zelfs over te denken een Pools receptenboek aan te schaffen, alleen de taal is wel een dingetje)

De vier torens staan er bijna, alle vier de onderstellen zijn gezet, de verbindingsstukken, daar is met man en macht aan gewerkt.  De grote glijbaan is gemonteerd en natuurlijk gelijk uitgeprobeerd. 's Avonds hebben we wat gedronken met elkaar om het weekend gevoel te hebben. En dit hebben we welverdiend. Proost.