Regen vanmorgen en nog eens regen. Vandaag de opening of we nu klaar zouden zijn of niet. Eerst even boodschappen doen, zodat er ontbeten kon worden en daarna verder zien. Nog cement maken voor de laatste palen vast te zetten, de zandbak vullen, ballonnen blazen, vlaggetjes ophangen, de speeltuin nogmaals inspecteren op oneffenheden, want straks komen de kinderen! Gat boren in de metalen buis om ringen op te hangen. Alles netjes aanharken en gereedschap en afval verwijderen. ......

Het is ons gelukt we waren net op tijd klaar en iedereen was opgewonden, (maar nog steeds regen).

De speech van Father Krysz en daarna het doorknippen van het lint, zodat de speeltuin officieel geopend was. De regen zagen zij als zegen van God en ook dat onze groep naar Kielce was gekomen om voor hun een speelplaats te maken, waarvan ze hadden gedroomd voor hun kinderen. Bardzo dziekujemy.

 

Beiden voor 50% het lint doorgeknipt, waarna de kinderen de speeltuin in mochten.

We werden verrast door beschilderde hartjes, gemaakt door de kinderen en een prachtig foto boek van Kielce

We werden allemaal verrast door een beschilderd brooddeeg hart van de kinderen en een mooi boek van Kielce met wat lekkers erbij. 

Daarna hebben we, omdat het regende, in het oratorium samen met de kinderen gedanst.

's Middags zijn we naar het heiligdom geweest in de bergen van Kielce, waar houtstukjes van het kruis waaraan Jezus is gestorven, bewaard worden als relekwie in een kruis. Speciaal voor ons werd dit kruis vanachter het glas vandaan gehaald en mochten we dit kruis kussen als teken van liefde voor Jezus die voor ons gestorven is. Daarna mochten we de toren beklimmen 198 treden welgeteld, het was een pittige beklimming, maar met een prachtig uitzicht over de provincie Kielce.

Inmiddels brak het zonnetje door en konden we vanuit het national Park genieten van het uitzicht de natuur en het gezelschap waarin we verkeerden. Allemaal met een tevreden gevoel dat onze missie ( voor sommigen voor de derde maal) is geslaagd.

Groepsfoto gemaakt en op facebook onze nieuwe vrienden toegevoegd, in de hoop dat we contact kunnen blijven houden.

Daarna werden we uitgenodigd om met de vrijwilligers van het oratorium te gaan eten. Dit was een erg gezellig samenzijn en mooie afsluiting van ons verblijf hier. Morgen reizen we weer af naar Holandia en hopen vrijdag net na het middaguur te arriveren.