Vandaag of eigenlijk gisteravond al begon het afscheidnemen. Koffers ingepakt, voor de laatste keer ontbijten met elkaar.  Naar de eucharistieviering, want het is vandaag Maria ten hemel opgenomen. In Polen is iedereen vrij, winkels dicht en komen ze in grote getalen met bossen bloemen naar de kerk. Niet om deze bij Maria in de kerk te brengen, maar om te laten zegenen met wijwater. Daarna nemen ze de bloemen weer mee naar huis om daar neer te zetten als bescherming en om feest te vieren. Het was kleurrijk om te zien, net zoals de begraafplaatsen in Polen erg bloem en kleurrijk zijn. 

Na de kerkviering nog het andere oratorium bezocht, waar rond de dertig kinderen worden opgevangen. Het meegenomen speelgoed gaat zeker goed terecht komen.

Afscheid nemen van de speeltuin. Nog 1 keer rondkijken en terugkijken op een vruchtbare samenwerking.

En gezien dat er dankbaar gebruik wordt gemaakt van de speeltuin.

Afscheid genomen voor het middageten van father Krysz, want hij moest nog een viering doen en kon ons niet uitzwaaien. De laatste warme maaltijd krotensoep met mini sauzijzen broodjes, rijst en kiprolletjes in spek smaakte goed. Iedere dag was het een verassing wat we aten, maar iedere keer smaakte het goed. Daarna koffers ingeladen en gingen we op weg naar het treinstation van Kielce, waar onze lange terugreis begon. Broeder Mateusz deed ons uitgeleide. Super! Nog even een foto van hem alleen gemaakt, hij heeft heel veel voor ons betekent de eerste en de afgelopen dagen. We zullen hem niet vergeten en ook Wiola, Aleksandra, Magda en Zjaneta niet die het vertaalwerk hebben gedaan, zodat de speeltuin succesvol kon worden gebouwd.

 

Bardzo dziekujemy voor hen, maar ook voor u allemaal die dit hebben mogelijk gemaakt en die ons met belangstelling hebben.gevolgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb