Vrijdagmiddag 2 augustus was het eindelijk zover! Iedereen keek halsreikend uit naar het grote avontuur; onze missie naar Kielce. 14.00 uur zouden we vertrekken vanaf Heenvliet. Dit werd een bus eerder, omdat iedereen lekker op tijd was. Zodoende hadden we tijd over in Rotterdam om nog wat te drinken, voordat de lange reis begon.

Nog even op de foto voordat we uitgezwaaid werden.

Tot onze verrassing reisden er twee medeparochianen mee die op familiebezoek gingen in Polen. 

In Amsterdam hadden we nog wat wachttijd, maar verder verliep de reis op schema. Rustpauzes genoeg om de benen te strekken en even van het toilet gebruik te kunnen maken.  Na de overstap in Opole begon het laatste stuk van de reis en keken we uit naar onze verblijfplaats voor de komende  weken.

Pater Jouri heette ons daar welkom en nodigde ons uit voor een warme maaltijd in de eetzaal. Daar kunnen we iedere dag van ons verblijf heen. De broodmaaltijden moeten we zelf verzorgen in een bijgebouw, waar ook de Poolse jeugd, die hier doordeweeks komt, gebruik van maakt.

Dus....eerst maar eens boodschappen doen voor het weekend!

Om toch al wat te doen na de lange reis (we wilden wakker blijven tot de laatste twee deelnemers per auto waren gearriveerd), hebben we de verzamelde sportkleding te luchten gehangen en de dozen speelgoed netjes opgestapeld, zodat het niet in de weg staat. Daarna nog een bal opgezocht om te gebruiken voor sport en spel.

Zondagmorgen zijn we rustig begonnen met ontbijt en naar de kerk geweest. De Heilige

Kruiskerk staat momenteel in de steigers, maar de binnenkant is prachtig met 3D kruisweg staties. Helaas mocht er binnen niet worden gefotografeerd.

's Middags gingen we wandelen in de buurt en met geocaching was dit een leuke speurtocht. 3  van de 4 gevonden, helemaal Top!

hieronder kunt u een reactie achter laten